Voorstelrondje: stel jezelf voor

Voorstelrondje

Voorstelrondje

Voorstelrondje: stel jezelf voor

Deze vraag is beantwoord

Jezelf voorstellen is een ideale kennismaking, dus post gerust een berichtje over jezelf en jouw werkzaamheden.

Ik bijt alvast de spits af!

Ik ben Sofie en werk als copywriter/vertaler voor mijn bedrijf Tekstbureau Linguafeeling.

Schrijven en met taal bezig zijn... het zijn echte passies van me! Mijn opdrachten zijn dan ook zeer gevarieerd. Zo schrijf ik vaak commerciële teksten zoals brochures, folders, websites, direct mailings... En dit voor zowel kleine als grote ondernemingen. Bovendien hou ik me ook bezig met het vertalen van dit soort teksten evenals het vertalen van boeken. Daarnaast ben ik freelance redactrice van het glossy magazine 'For Girls Only', de Vlaamse equivalent van 'Meiden Magazine'.

Verder schrijf ik ook artikels voor het online magazine Suite101 en deel ik ervaringen en tips via mijn weblog.

Alle reacties
 • Hallo allemaal,

  Laat ik zelf de aftrap nemen in deze rubriek:

  Mijn naam is Sven Scheffers van Sven Scheffers Fotografie. Al sinds mijn jeugd ben ik serieus met fotografie bezig en heb mij zo het fotograferen eigen gemaakt. Ter verdieping heb ik mijn praktijkkennis aangevuld met de Basis- en Vakopleiding aan de Fotovakschool. Vorig jaar heb ik  besloten mijn kennis op dit gebied ook zakelijk aan te gaan bieden. Ik richt me voornamelijk op fotografische dienstverlening voor de zakelijke markt.

  U kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  - Bedrijfsreportages
  - Productfotografie
  - Fotografie voor jaarverslagen
  - 360 graden-panorama's
  - Locaties, gebouwen
  - Documenteren van industriële processen
  - Portretten van medewerkers of leidinggevenden
  - Fotografie van meetings, presentaties en vergaderingen
  - Webfotografie
  - Digitale nabewerking
  etc.

  Meer informatie en mijn Portfolio zijn te vinden op mijn website:

  www.svenscheffers.com

  Met vriendelijke groet,

  Sven Scheffers

  Sven Scheffers Fotografie
  I: www.svenscheffers.com
  E: foto@svenscheffers.com

 • Hallo, mijn naam is Wouter Krop. Ik groeide op met tekenen, volgde creatieve opleidingen en ben sinds 7 jaar zelfstandig ontwerper, vormgever en art-director met mijn onderneming Dreamlab.

  Mijn hoofdactiviteiten zijn: Art-direction, concept ontwikkeling, vormgeving, ontwerpen en webdesign.

  Mijn onderneming voorziet ook in: narrow-casting oplossingen, drukwerk, video en geluid, copywriting, DTP, PHP programmeren, CMS systems, webshop development, fotografie en illustraties.

  Voor een kijkje in mijn lab kan iedereen terecht op www.dreamlab.nl

  Met vriendelijke groet, Wouter Krop

  Dreamlab

   

   

 • Het is niet het bedrijf maar de man achter de camera, het is niet de camera, maar de fotograaf die het samenspel van licht, onderwerp en kleur bepaalt.

  De man is Ferdy Rozenberg, grondlegger van “The International Industrial Photographers Association” en tevens oprichter van de “Fur Group”. Begeesterd fotograaf maar ook ervaren ondernemer.

  Op jonge leeftijd (7) mocht hij de camera, een Kodak “KlikKlak” van zijn vader lenen voor een schoolreis naar Brussel. Toen nog woonachtig in België kwam hij erachter dat fotografie zijn vak zou gaan worden. De uiteindelijke foto’s, toen nog zwartwit foto’s met witte kartels, was een beeldverslag bestaande uit een speeltuin, de heuvel van Waterloo en een paar prenten van Napoleon.

  Na 8 jaar terug in Nederland, vele zwartwit foto’s verder, nam Ferdy deel aan vele fotowedstrijden die voor de jeugd werden uitgeschreven. En met veel succes; jeugdprijzen van Agfa-Geveart, Unicef | Het jaar van het kind, e.a.
  De prijzen waren veelal fotocamera’s. Met de opbrengst en een vakantiebaan werd door de aspirant-fotograaf op 15-jarige leeftijd een heuse spiegelreflex camera Minolta SR-T 101 met een lichtsterk object F 1.2 50 mm aangeschaft. In dat jaar was ook de eerste commerciële opdracht voor C & A Nederland. Het had wellicht niet veel om het lijf, maar als 15-jarige fotograaf een afscheidsreceptie van een hoofdcassière – met heel veel mensen die op zijn vingers keken - te fotograferen was een overwinning en een vliegende start. In die tijd, volledig handmatig, richtgetal, ISO, de scherpte instellen op een beeldwigraster, en nog ook de scherpte-diepte niet te vergeten.

  De stap naar een weekend- en zomerbaan in een fotovakzaak was dan ook vanzelfsprekend. Hier leerde Ferdy de grondbeginselen van het fotografie vak, maar ook de commerciële kant, het ondernemerschap.

  Fotografie bleef zijn passie, maar deze werd een paar jaar onderbroken door eerst een studie Bouwkunde en later werkzaam als kantoorbeheerder en zakelijk adviseur in het bankwezen. Deze ervaringen bleken later een voortreffelijke leerschool te zijn voor zijn ondernemerschap.
  In het laatste jaar van de zakelijk leerschool bleek hij nog de “kijk” op fotografie te bezitten en nam hij diverse keren mee aan internationale fotowedstrijden. Met awards en eervolle vermeldingen was dit de basis om de vakfotografie wederom professioneel op te pakken.

  Met een geheel andere kijk dan zijn collega-fotografen startte Ferdy met Fur fotografie.
  Niet de kleuren of zwartwit foto of dia, was bepalend in de opdracht. De rode draad van het beeldverslag speelde voor hem een belangrijkere rol. Met zijn ruim opgebouwde commerciële ervaring luisterde hij naar zijn opdrachtgevers en verwoordde dit in bruikbaar beeldmateriaal.

  Praktisch en pragmatisch was zijn motto. Op tijd en goed. Geen creatief geneuzel. Ferdy herkende het creatief “gewabbelbabbel” van collega-fotografen als rookgordijn van onkunde voor relaties. Met de start in de modefotografie in zowel binnen- en buitenland werd organisatie-ervarng opgebouwd die Ferdy voorsprong gaf voor organisatorische inzichten.
  “Mensenwerk, je dient je eerst af te vragen of de mensen voor de camera wel willen meewerken om samen het doel te bereiken wat jij voor ogen hebt”, aldus Ferdy.

  Met het zakelijk inzicht en interesse werd een paar jaar later de stap naar bedrijfsfotografie gemaakt. Met een zeer ruime ervaring op potretfotografie, mensenkennis, organisatie- en zakelijk instinct werd er contact gelegd met het Nederlands bedrijfsleven. Niet veel later werd Ferdy door de bedrijven voor diverse internationale reportages naar het buitenland uitgezonden.

  Fur fotografie veranderde in Fur bedrijfsfotografie. Met het behalen van diverse (inter)nationale veiligheidscertificaten voor de (petro)chemische industrie was deze zware tak van industrie een nieuwe uitdaging voor de internationale allround fotograaf Ferdy Rozenberg.

  De uitdaging was voor Ferdy niet zozeer om beeldmateriaal te “schieten”, maar deze onder veelal moeilijke en extreme situaties in kort tijdbestek te realiseren. Ditmaal niet met ingehuurde professionele modellen op de “plant”. Maar met medewerkers die aldaar werkzaam zijn. Hierbij kwam zijn ervaring met mensen, technische kennis, vakmanschap en ondernemerszin en begeestering goed van pas.

  “Geen bouwkraan te hoog”. Ferdy keek niet alleen vooruit, maar ook naar boven. Overzicht foto’s werden genomen vanuit hoge objectposities, zoals bouwkranen. Maar, steeds met het besef dat hij niet de veiligheid van de omgeving en hemzelf op het spel zette. Met een speciale ontheffing van het Ministerie van Defensie en de Rijksluchtvaartdienst (nu LVB), heeft hij toestemming om luchtfotografie op lage hoogte uit te voeren.

  Begin jaren negentig experimenteerde Ferdy met de eerste PC’s en vond hij snel de weg naar de digitale fotografie. In de startfase vond hij de digitale camera’s nog niet toereikend, daar hij deze vergeleek met zijn hoge resolutie dia’s en/of negatieven die gerealiseerd werden zijn grootbeeld camera’s. Met de eerste ervaring en kennis op het gebied van computers heeft hij als één van de eerste internetbedrijven opgericht, waaronder Fur Data en de Fur Group.

  Deze stap is niet zo ver als men denkt. Ferdy denkt in beelden, kijkt naar vormgeving, evenwicht en balans. Ook deze kenmerken zijn terug te vinden in gerealiseerde websites.
  Ruim 20 jaar later, is de fotografie nog steeds een passie voor de allround bedrijfsfotograaf Ferdy Rozenberg.

  [ www.furfotografie.nl | www.industrialphotographers.net | www.furgroup.nl ]

   

 • Robert Hart, geboren in Alkmaar. Compleet digitaal afgestudeerd aan de FotoAcademie te Amsterdam (2003 - 2007). lid van Panl, de vereniging voor Advertising, Editorial en Fashion fotografen.

  Robert volgde als een van de eerste de vernieuwde opleiding tot digitaal vakfotograaf aan de fotoacademie te Amsterdam. Geen doka's meer maar photoshop en colourmanagement. Tijdens zijn studie werkte Robert als digitale assistent voor de agentschappen Unit & Witman Kleipool. Daarnaast fotografeerde hij voor verschillende fotostudio's van stills tot complete mode/reclame shoots. Zijn werk verscheen dan ook in diverse bladen en advertenties.

  PanL
  lid van Panl, de vereniging voor Advertising, Editorial en Fashion fotografen.

  Education
  Fotoacademie Amsterdam 2003 - 2007 (gespecialiseerd in digitale fotografie)
  Masterclass Marcel van der Vlugt.
  Phase One training by Eric Joachim.

  Robert is beschikbaar voor commerciële en editorial opdrachten 06 - 246 737 51. Werkzaam door heel Nederland.

  http//www.roberthart.nl

 • Even voorstellen:

  Infofilm, producent van nieuwe media
  Infofilm is het kleine maar krachtige bureau voor innovatieve digitale media voor musea: interactieve applicaties, web design, multimedia, 2D en 3D animaties, high definition producties, streaming media, game design, touchscreen applicaties, videowalls, draadloze toursystemen en andere crossmedia toepassingen.
  Infofilm werkte o.a. voor RMO, Museum Volkenkunde, Museum Boerhaave, Sieboldhuis, Geldmuseum, Centraal Museum Utrecht, Afrika museum, Museon, Naturalis, NOS, TELEAC/NOT, Stedelijk Museum De Lakenhal, Museumgroep Leiden, LUMC, Universiteit Leiden en diverse ministeries. Infofilm won de Sony Video Award voor het beste educatieve programma van Nederland.

  Kijk op http://www.infofilm.nl

 • Hallo,

  Mijn naam is Jeroen Visser en ik ben Creative Director bij een bureau voor interactieve visuele projecten met de naam Interactive Visuals.
  Hier ben ik verantwoordelijk voor het in de goede banen leiden van de creatie en implementatie van interactiviteit.

  Ons bureau heeft zich gespecialiseerd in interactieve visuele projecten.
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan klein- en grootschalige projecties en interactieve oplossingen waarbij mensen invloed uit kunnen oefenen op datgene wat zij zien. Hierbij proberen we altijd gebruik te maken van oogverblindende nieuwe technieken zoals holografie, multitouch en motiondetection.

  En voor wie dan allemaal? Dat loopt uiteen van theaters, autonome kunstenaars, MKB, grote internationals, non-profit organisaties tot de overheid.

  Vaak betekend dit vooral grote projecten, waarbij wij samenwerken met specialistische bedrijven die hun vak verstaan. In zo’n geval nemen wij dan als bureau alle touwtjes in handen. Wij fungeren dan als creatief intermediair voor onze klant.

  Maar hier werken we niet alleen aan projecten voor opdrachtgevers, zo af en toe nemen we de tijd om lekker voor ons zelf te experimenteren. Hieruit ontstaan dan weer veel nieuwe inzichten en producten die wij dan eventueel kunnen toepassen in onze projecten.

  Ciao,

  Jeroen Visser - www.interactivevisuals.nl

 • Hallo,

  Ik ben Rob. Burgering.

  Ik ben in de afgelopen jaren altijd bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe zaken voor de kleine ondernemer en ZZP-er.

   

  IK heb eerst bij de ABN gewerkt en ook daar zocht naar manieren om van het suffe imago van de bank iets dynamieks te kunnen maken. Je schopt dan tegen heilige huisjes, maar uiteindelijk lukt het toch wel als men ziet wat het resultaat is.

  Daar vandaan ben ik voor mij zelf begonnen en heb alles meegemaakt tot en met faillissement. Heel leerzaam en vaak heel lastig, maar als je positief bent komt het altijd goed.

  Ik adviseer nu de MKB en ZZP bij de start en/of doorstart en geef duidelijk aan dat men veel te veel onnodige kosten maakt.

  In onze besmette bedrijfstak, verzekeringen en administratie, worden veel te hoge prijzen gevraagd en onnodig veel "verdiend" Het zogenaamde interpreteren van cijfers kost een mkb-er al meer dan € 500,-- , en wat heeft hij er aan als er niets uitgelegd wordt en/of overlegd?

  Ze noemen dat ook wel eens zakkenvullerij.Niet iedereen is zo, begrijp me goed, maar voor € 200,-- per maand doe ik voor een client alles, administratie, advies, begeleiding, debiteuren etc.

  Waarom moet een ondernemer meer dan €2.000,-- voor zijn jaarcijfers betalen. Dit soort wantoestanden probeer ik duidelijk te maken aan de ondernemers.

  Dat geldt ook voor de verzekeringen, vaak veel te veel en veel te duur.

  Ik wil uiteraard ook wel rijk worden, maar niet zo.

  Met mijn ervaringen kan ik heel veel betekenen voor  andere mensen en zo ben ik dan ook.

  Bel me maar eens, en de wekker gaat niet direct lopen, ik vind "sparren"met andere ondernemers heel erg leuk en steek daar zelf ook veel van op.

   

  Rob. Burgering

  advies.bas@quicknet.nl

  Tel:072 - 5094425

  Havinghastraat 38, Alkmaar

   

 • Prettig u hier te ontmoeten

  Mijn naam is Herman Troost, eigenaar van het gelijknamige bedrijf

  fotografie herman troost || studio ART2U

  Oorspronkelijk ben ik graficus, waar de basis werd gelegd voor mijn interesse in beeld en vorm. Vanaf  mijn 16e gegrepen door de fotografie. 

   

  Als fotograaf ben ik inzetbaar voor vele disciplines, denkt u o.a. Aan reportagewerk, bedrijfsfotografie, in- en exterieur, productfotografie, packshots etc. Ook kunt u bij mij terecht voor portretfotografie of modelfotografie, Studiowerk wordt uitgevoerd in de riant ingerichte studio.

  Eén van de specialisaties is digitale beeldbewerking zoals het restaureren van foto's. 

   

  Een goed en oplossingsgericht contact met opdrachtgevers staat hoog in het vaandel onder het motto “samen komen we er wel uit” Een goed overleg met duidelijke afspraken staat aan de basis van iedere opdracht, wat tot resultaat heeft dat alle opdrachten snel en vakkundig worden uitgevoerd, tegen een redelijke prijs.

  Beelden kunnen worden geleverd in vakprint in alle formaten en als digitaal bestand in Psd-Tiff-Jpeg enz.  Onderwerpen worden digitaal met de professionele Fuji S2Pro en de Fuji S5Pro gefotografeerd en vervolgens met geavanceerde programmatuur bewerkt tot een perfect beeld.

  Er wordt gewerkt volgens de NIDF norm, hetgeen borg staat voor constante kwaliteit van de work-flow en kleurmanagement.

   

  Er is een omvangrijke foto-collectie opgebouwd, bestaande uit fotomateriaal wat vaak kunstzinnig is bewerkt met diverse gerenommeerde software.

  Een deel van mijn “vrije werk” wordt o.a. via "Art-olive" gedistribueerd naar bedrijven en particulieren in Nederland, en via "Picture Hooked" voor de UK  en de rest van Europa.

   

  Meer informatie vindt u op mijn website www.hermantroost.nl

  Tevens kunt u mij altijd bereiken via info@hermantroost.nl of telefonisch 06 15575586

   

   

 • Hallo,

  Ik ben Joeri en ben sinds juli 2008 begonnen met 4Creatives BV. Vanuit deze BV ontwikkelen en exploiteren we websites en webconcepten. Onze projecten op dit moment zijn: RitAssist en AutoBase.

  Daarnaast zijn we altijd op zoek naar interessante personen en bedrijven om mee samen te werken om ons netwerk uit te breiden. Want wat je ook doet: het hebben van een degelijk netwerk is het allerbelangrijkst!

 • Hallo allemaal,

  Mijn naam is Daan van der Klooster van Daan van der Klooster regelt het in stijl. Al vele jaren werkzaam in de reclamebranche. Als vormgever, dtp-er, traffic/productie-manager ben ik bij diverse reclamebureaus werkzaam geweest. Nu ben ik sinds kortte tijd als zzp-er aan de gang en ben werkzaam op de volgende disciplines:

  - Vormgeving 
  - Dtp/Technisch dtp 
  - Traffic/productie 
  - Drukwerk advies en begeleiding
  - Workflow color management 

  Met vriendelijke groet,

  Daan van der Klooster

  Daan van der Klooster regelt het in stijl
  info@daanvanderklooster.nl

   

 • Hallo ik ben Rens,

  Altijd als ik dit zeg denk ik terug aan mijn jeugd, waar ik als 5 jarig jochie bij "Achterwerk in de kast" de spaanse dans na doe...maar dat daar gelaten.

  Sinds eind 2007 heb ik mijn  eigen ontwerpbureau gestart. Daarvoor was ik werkzaam als head of design bij Trust International. In die periode heb ik een nieuwe corporate identity, verpakkingslijn en website opgezet.

  ProRens is een bevlogen ontwerpbureau dat orginaliteit en vakmanschap hoog heeft staan.

  De werkzaamheden zijn zeer divers en bestaan o.a uit:

  • Huisstijl ontwerp
  • Advertenties
  • Folder ontwerp en technische aanlevering
  • Verpakking ontwerp en technische aanlevering
  • ontwerp POS materiaal
  • Posters (van abri tot A3)
  • T-shirt design
  • Flyer ontwerp
  • Gelegenheidskaartjes
  • Websites
  • Flash animaties en banners
  • Illustraties
  • foto bewerkingen (product en creatief)

  Eigenlijk alles wat een plaatje nodig heeft dus! 

  Ben je dus opzoek naar een communicatief product dat passie en vakmanschap uitstraalt, aarzel dan niet en bezoek: http://www.prorens.nl

  Met vriendelijke groet,

  Rens Willemsen

  eigenaar ProRens

 • Moos en design In mijn werk als grafisch ontwerper komt alles wat ik om mij heen zie, lees, bezoek, beluister, voel, ruik; kortom mijn leven in een stad.
  Iedere dag is belangrijk, soms werk je niet maar bouw je aan andere dingen die ogenschijnlijk onbelangrijk lijken maar uiteindelijk weer bijdragen tot ‘iets’.
  Ontwerpen vanuit dialoog.
  Ik wil precies weten wat de opdrachtgever wil, maar ook wat hij daarbij voelt. Ik merk, dat wanneer ik niet praat en eerst luister, de klant een heel eind komt in wat hij wil/best weet wat hij wil.
  Niet alleen vind de klant dat leuk, maar ik leer van zo’n dialoog.
  Ik werk vanuit interactie. Dan ontstaat er een bezield design. Met echtheid van twee kanten.
  Eigenlijk is dit de essentie... van moosdesign en aan de website wordt (nog) steeds gewerkt... want kiezen is soms moeilijk voor jezelf...

   

  En als je meer wilt weten; mail me!

 • Ik ben Jadran Braber 23 jaar en ben de eigenaar van Studiotwenty4.
  Onder deze naam vallen een 3-tal units!

  Onemotion
  Online promotie van creatieve vakanties
  De website: Creatieve vakanties

  Jadran.nl
  Post-Click marketing, overige online marketing, zoekmachine optimalisatie, webdesign en vormgeving
  De website: Jadran

  Two 4Salsa
  Het opzetten en organiseren van dansweekenden en vakanties
  De website: Salsa dansen

  Ik ben erg benieuwd naar de verschillende (toekomstig) ondernemers die ik hier tegen ga komen.

  Groet Jadran

 • Ik had mij al kort voorgesteld in een andere 'groep', maar nogmaals:

  Mijn naam is Matthijs Hendriks, ben 20 jr. oud en ondernemer. Ik ben eigenaar  / director van Redfibre Multimedia.

  Redfibre Multimedia verzorgt de ‘digitale communicatie’ voor particulieren, het MKB en verschillende overheden. Wij ontwerpen, ontwikkelen en adviseren u bij talloze internetvraagstukken.

  In dit gehele proces staat u, als klant zijnde, centraal. Redfibre denkt met u mee en verbindt aan elk project een stukje ‘advies & strategie’, zodat de gestelde doelen / resultaten gehaald worden.

  Hier hoort uiteraard ook een website bij: www.redfibre.nl

  Mochten er vragen / opmerkingen zijn, dan zie ik deze graag tegemoet :-)

  Groet, Matthijs.

 • Hallo allemaal!

  Ik ben Inge van den Nouweland. Reflexties is de naam van mijn grafisch ontwerpbureau. Wij ontwerpers hebben een eenzaam beroep en in deze community hoop ik contacten te leggen. Tips, advies en sterke schouders zijn welkom. Neem een kijkje op mijn profielpagina en of mijn website www.reflexties.nl

  Groet,
  Inge van den Nouweland