Hoe krijg ik informatie over faillissement of surseance?

Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel

Hoe krijg ik informatie over faillissement of surseance?

Deze vraag heeft antwoordsuggesties

Beste collegae,

Ik heb een inlogcode voor de kvk online. Omdat ik het bedrijf waar ik mijn website host niet te pakken krijg wil ik bij kvk nagaan of dit bedrijf nog bestaat of dat het faiiliet is of surceance van betaling heeft. Wie kan mij uitleggen waar en hoe ik dat na kan gaan? Als ik de ondernemingsnaam invoer, krijg ik nog steeds de contact en adresgegevens, maar ik krijg desondanks het bedrijf niet te pakken.

MVG

Geert Jan Vonk

Alle reacties
 • Als een bedrijf failliet is, staat dat bij de bedrijfsgegevens in het handelsregister. Kijk op kvk.nl maar eens bij Diginotar B.V.

  Met even googelen vond ik http://insolventies.rechtspraak.nl/. Heb je daar wat aan?

  ________________________________________________________

 • Hallo Geert Jan,

  Wellicht kan je bank je ook van dienst zijn.

  Succes,

  John Luyckx.

 • Beste Geert Jan,

  http://insolventies.rechtspraak.nl is het meest betrouwbaar en snelst. Enkele dagen na het faillissement staat het ook geregistreerd bij de kamer van koophandel. je kunt ook zoeken bij www.faillissementsdossier.nl kijken.

  Ik zou een uittreksel uitdraaien bij de kamer van koophandel en dan eens kijken of er een privéadres bij staat bij de bestuurder. Misschien kun je ze via dat adres bereiken.

  Als je mij een mail stuurt wil ik wel eens voor je kijken.. 

  groeten,

  Maarten BIjleveld

 • Jammer genoeg ben je altijd al te laat als je er achterkomt en kan je aansluiten in de rij. Je kan beter van te voren goed onderzoek doen, zeker als het om grote bedrijven gaat. Vraag om referenties of check bij andere bedrijven naar hun ervaringen met het bedrijf.

  Maar ik begrijp dat je contact wilt met een bedrijf. Als ik een vreemde situatie tegenkom zoek ik vaak gewoon het telefoonnummer van de buren van het bedrijf op en vraag hun of het bedrijf daar nog steeds zit.

  Rene

  Goodlite lichttherapie
  de specialist in lichttherapie en lichttherapielampen

 • Misschien kan deze site je helpen:

  www.faillissementen.com/registernl.php

  Ramon de Koning

  De Koning WijnImport

 • Bel anders eens gewoon met de Kvk onder nummer 0900-1234567. Dan kunnen ze je voor EU 1,50 per gesprek je de gegevens van het bedrijf geven, ook of de eigenaar misschien failliet is en waar hij/zij woont.

 • Mocht je in het bezit zijn van een iPhone kun je ook de gratis iphone app "isolvency" downloaden. Mocht de onderneming die je zoekt nog niet failliet zijn maar bijv. in in surséance van betaling verkeren geeft de app dat ook aan. Insolventies staan er vaak al de volgende dag op, net als bij rechtspraak.nl