Waar starten als budgetcoach en lifecoach?

Bedrijf starten

Bedrijf starten

Waar starten als budgetcoach en lifecoach?

 • Ik ben Jem. Al geruime tijd help ik mensen met hun financiële problemen en privé administratie. In het verleden heb ik mensen geholpen met hun bedrijfsadministratie. Deze ervaringen hebben mij ertoe gebracht om er iets mee te gaan doen in een eigen ondernemerschap. Mede ook omdat ik veelal complimenten heb gekregen van mensen die zeer tevreden zijn over het advies die ik ze heb gegeven. Daarnaast heb ik een luisterend oor en help mensen graag op weg uit hun spanningsvelden en stressituaties.

  Dit alles heeft ertoe geleid dat ik de opleiding Budgetcoach en Lifecoach ben gaan volgen. Nu na het behalen van de diploma's wil ik ook verder. Echter is de vraag hoe begin ik en waar start ik.  Mensen helpen als vriendendienst is heel iets anders dan in ondernemersvorm.

  Wie of wie kan mij meer informatie geven.

  Na vele informatie weet ik nu nog niet wat het beste is om mee te starten.

  gr Jem

 • Hallo Jem,

  ik begeleid startende ondernemers en start altijd met het in kaart brengen van het business model. Hoe ga jij je onderscheiden van andere aanbieders? Op welke doelgroep ga jij je richten? Wat zijn de wensen van deze groep? Speel je daar voldoende op in? Wat zou je productaanbod moeten zijn? Welke prijzen ga je hanteren? Welke kosten ga je maken? Om je op weg te helpen kun je een kijken naar de Business Model Canvas (www.businessmodelgeneration.com/canvas). Dit helpt je op een simpele manier over alle aspecten van jouw plan na te denken.

  Stap 2 is het formuleren en testen van je aannames. Ga eens met een toekomstige klant praten en vraag of hij/zij inderdaad behoefte heeft aan een service zoals de jouwe. Zo ja, wat zou deze persoon jou willen betalen? Stel zoveel mogelijk vragen aan een aantal mensen en verwerk deze feedback in je business model. Het zal je veel nieuwe inzichten gaan opleveren.

  Daarna kun je aan de slag met de praktische kant zoals een website maken, je inschrijven bij de KvK, een bankrekening openen etc.

  Ik geef overigens ook workshops voor starters met deze methode als achterliggende filosofie. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met me op. Voor nu in elk geval veel succes.

  Met vriendelijke groet,

  Floor Schmeitz  

 • Stel een ondernemersplan op, waarbij je voor bepaalde onderdelen goed onderzoek doet. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van je doelgroep, hebben zij hier behoefte aan, wat willen zij ervoor betalen en hoeveel concurrentie heb ik.

  Vragen die (mede) bepalend zijn voor de haalbaarheid van je onderneming.

  Onderzoek de concurrentie en vraag je af of je onderscheidend genoeg bent ten opzichte van hen, of wat je kunt doen om dat te worden. Wat zijn je voordelen en waarom moet een klant voor jou kiezen en niet voor je concurrent.

  Op basis hiervan kun je goed bepalen of je onderneming haalbaar is of niet. En vanuit daaruit kun je verder werken indien het antwoord ja is. Ga dan dieper in op vlakken als marketing, locatie, financiƫn, aanpak etc.

  Succes!

  Shamira van Veenendaal / Marketing Time

  Joomla websites en onderhoud, zoekmachine optimalisatie, (SEO) webteksten en contentmanagement