Een heel klein bedrijfje starten..

Bedrijf starten

Bedrijf starten

Een heel klein bedrijfje starten..

 • Hallo!

  Ik ken een aantal mensen die een heel klein bedrijfje willen starten. Denk aan een kapster die één of twee avonden per week thuis wil knippen, maar niet wil 'beunen' (zwart werken, dus). Het is voor haar niet noodzakelijk er volledig van te bestaan, maar ze wil gewoon een extra zakcentje verdienen. Kan een bedrijfje ook te klein zijn om te kunnen bestaan?

  Groeten,

  Terry

 • zeker niet, ik heb mijn bedrijf meer als bijbaan voor student.

  ik werk minder dan 10 uur per week. de voorwaarde is dat je wel echt moeite doet om te bestaan.

  dus reclame maken etc.

 • Het is een lastige keuze natuurlijk, want met zwart werken heb je niet de hele administratieve rompslomp en vermijd je omzetbelasting en BTW.

  Ik heb zelf ervoor gekozen in het wit te gaan: ik heb een parttime eenmanszaak in computerhulp voor particulieren en MKB, als officiele bijverdienste. Met gemiddeld één tot twee klanten per week kun je nagaan dat het echt klein is, maar ik heb de bijkomende rompslomp er graag voor over omdat ik het gewoonweg veel professioneler (en leuker) vind om echt officiëel bezig te zijn.

  Het kan natuurlijk altijd nog zijn dat op een gegeven moment de boel dusdanig gaat draaien dat er meer en meer klanten komen, kijk op dat moment kun je altijd nog opschalen om er full-time mee bezig te gaan. Je hebt dan in ieder geval het voorwerk voor een bedrijfje starten al achter de rug :)

  Dickens Computerhulp Tilburg
  Snelle en deskundige hulp bij uw computerproblemen.

  Website: www.dcht.nl
  Mobiel: 06-18541521

 • Zelf wil ik ook graag als bijverdienste een klein bedrijfje runnen. Hoe zijn jullie begonnen met het opzetten van administratie en dergelijke? Waar liepen jullie tegen aan?

 • Hoi Terry,

  Ik denk dat iedereen wel ergens moet beginnen uiteraard. Het belangrijkste vind ik persoonlijk dat je plezier hebt in wat je doet.

  Wat dat betreft zit ik ook wel in de branche die menig vrouw aanspreek maar dan nog is het moeilijk, om echt goed klanten te kunnen trekken, maar al met al wat ik al zei als je veel plezier hebt in wat je doet/wil doen is dat toch ook van groot belang.

  Op dit moment ben ik nog druk bezig om mijn webwinkel te promoten, ik heb mij ook pas gisteren ingeschreven dus het is nog heel pril.

  Maar ik zou zeggen ga ervoor en probeer het, niet geschoten is altijd mis.

 • @ DCHT Als computerhulp moet je toch op z'n minst je eigen site draaiende hebben. Ik krijg een 403 Forbidden foutmelding....

  De nieuwe community voor webshops is online ! 
  Webwinkeladviseur webwinkeladvies op maat

 • Bij mij werkt de DCHT-site wel goed (Windows Vista, Internet Explorer 8).

  Lexicom Administratie & Belastingen  -  Haarlem  -  www.lexicom-administratie.nl

 • @ Patrick: rond die tijd zat ik in een overstap van hosting. Zou nu weer in orde moeten zijn.

  Dickens Computerhulp Tilburg
  Snelle en deskundige hulp bij uw computerproblemen.

  Website: www.dcht.nl
  Mobiel: 06-18541521