Heeft er iemand ervaring met Ficsus / Ficsbook

Administratie

Administratie

Heeft er iemand ervaring met Ficsus / Ficsbook

Deze vraag heeft antwoordsuggesties

Hallo,

Als startende ondernemer ben ik verschillende softwarepakketten aan het testen ter ondersteuning van mijn bedrijfsprocessen. Onder andere voor de financiële en fiscale administratie, uren-/rittenregistratie, CRM e.d.

Ik ben tijdens mijn zoektocht terechtgekomen bij Ficsus. Zij leveren o.a. het product Ficsbook. Als je kijkt naar de mogelijkheden van dit systeem; o.a. BTW-aangifte, facturen, uren-/rittenregistratie, relatiebeheer en de nodige financiële en fiscale administratie mogelijkheden. Eigenlijk lijkt dit product zo'n beetje alles te bieden wat ik zoek. Het mooiste is dat dit product vanaf slechts €7,50 p/m aangeboden wordt en dat het online is (dus vanaf overal toegankelijk, geen hard-/software kosten).

Het bedrijf Ficsus is in 2009 opgericht. Ik heb er een goed gevoel bij en het ziet er allemaal keurig uit. Het lijkt mij een ideaal pakket voor waarvoor ik het wil gaan gebruiken.

Zijn er mensen met ervaringen met Ficsus / Ficsbook?

Alle reacties
 • Hoi Joris,

  Ficsus is met zijn vanaf-prijs concurrerend. Het gaat dan tot 20 boekingen per maand, dus niet echt "op de groei" Daarnaast zijn de mogelijkheden die je noemt uren-ritten administratie allemaal "modules".

  De vraag is eigenlijk eerst wat je kunt en wilt. Kun je zelf boekhouden ? wil je het leren ? Ga je samenwerken met een administratiekantoor of accountant ?

  Als je die vragen hebt beantwoord weet je wat je zelf gaat doen en wat niet en kun je de volgende stap zetten.

  In veel gevallen zal een administratiekantoor/ accountant, als je ervoor kiest om daarmee samen te werken, zelf ook een idee hebben of een pakket aanraden.

  Stel dat je bijvoorbeeld zelf factureert en de bankafschriften boekt en de acc./adm.kntr de rest afwerkt is het handig als jullie beiden in de online omgeving kunnen. Als je zelf echter niet veel afschriften en facturen hebt is de besparing echter zeer gering.

  er zijn heel veel pakketten, dit pakket ken ik niet maar er is veel kaf onder het koren. Laat je goed adviseren en bepaal eerst met wie je gaat samenwerken. Dat is belangrijker dan welk pakket.

 • Hoi ArienPos,

  Bedankt voor je reactie!

  Ik heb een redelijke kennis van boekhouding en administratie.
  Ik ben met Ficsbook aan het testen en het ziet er tot nu toe goed uit.
  Uren-/rittenregistratie maakt onderdeel uit van het abonnement, dus inbegrepen. Ideaal!
  De vanaf prijs (inderdaad tot 20 boekingen) is €7,50 pm, maar de versie zonder beperkingen kost slechts €12,50 pm.
  Het werkt volledig online, dus altijd en overal toegankelijk. Ook kan ik mijn administratiekantoor/ accountant op deze manier makkelijk mee laten kijken/corrigeren.
  Of het product tot het kaf of het koren behoort, kan ik uiteraard pas over een tijdje zeggen (dat zal ik ook zeker doen).

  Naast bovenstaande kan ik me goed vinden in de visie en missie van Ficsus en gun ik het ze als jonge startende ondernemers!

  Groeten,
  Joris

 • Hoi Joris,

  Ik ben, ook voor onze praktijk, zeer geïnteresseerd in jouw bevindingen. Daarnaast, uit persoonlijke nieuwsgierigheid vraag ik me af waarom je een rittenadministratie nodig hebt. Zo te zien vervoer je toch niet bedrijfsmatig personen of goederen ?

  Zodra je wat meer weet houd ik me aanbevolen voor jouw idee over boekhoudpakket.

  Groet,

  Arien

   

 • Hoi Arien,

  De rittenadministratie wil ik enerzijds bijhouden om zelf terug te kunnen vinden wanneer ik waar ben geweest en hoeveel km's dat dan waren. Anderzijds omdat ik de km's die ik zakelijk rijd met mijn privé auto wil kunnen verwerken in de bedrijfsadministratie:

  http://www.leren.nl/cursus/freelance/starten/vervoer.html

  Op het moment dat ik het programma een tijdje heb gebruikt en er iets zinnigs over kan zeggen, zal ik het laten weten.

  Groeten,

  Joris

 • Hoi Joris,

  Als je dat zo bijhoudt lijk me dat idd ruim voldoende voor de fiscus...

  succes Ariën

 • Hallo Joris,

  Ik ben zelf de initiatiefnemer (links verwijderd zie do's en don'ts ) en heb een vergelijkend warenonderzoek gedaan naar het beste ZZP / ondernemerspakket voor online boekhouden tegen de scherpste prijs. Ficsbook kwam daar als winnaar uit de bus. Zelf werk ik er ook mee en ben erg tevreden. Je moet je alleen wel realiseren dat je Ficsbook wat moeilijker kan combineren met een boekhoudprogramma van een accountant of boekhouder.

  Voor degene die Ficsbook gratis willen uitproberen, klik op deze link.

  Groeten Martijn Pennekamp

  (link verwijderd zie do's en don'ts, Marcel Riepe moderator)

  Martijn Pennekamp

  Twitter: http://www.twitter.com/ikwordzzper

  Facebook: http://www.facebook.com/ikwordzzper

  Website:http://www.ikwordzzper.nl

 • Hallo Martijn Pennekamp,

  Bedankt voor je reactie!

  Ik ben er tot dusver erg tevreden over, maar een goed oordeel kan ik er pas over geven op het moment dat ik er wat langer mee heb gewerkt. Het lijkt 'op papier' een ideaal pakket. Ik zal zeker een review van op mijn site plaatsen als ik er straks meer over kan zeggen.

  Het feit dat ik er ook mijn uren/ritten in bij kan houden is erg fijn. En het is via internet overal toegankelijk. Ik ben dan ook voornemend mijn boekhouder/accountant online mee te laten kijken in mijn administratie. Dat lijkt mij goed te doen.

  Later meer dus!

  Groeten en bedankt!
  Joris

 • Hoi Martijn,

  Ik las jouw bijdrage dat het ficsbook lastiger is te gebruiken door boekhouder/accountant.

  Waarom is dat zo? Ik ken het pakket helemaal niet maar ben wel steeds geïnteresseerd in nieuws op dit gebied.

  Alvast bedankt voor je reactie,

  Ariën

 • Je kunt de gegevens uit Ficsbook niet downloaden/kopieeren in een programma van boekhouders, maar geen nood, aan het einde van het jaar kan je met de Ficsulator ook heel gemakkelijk je maximale fiscale voordeel bepalen! Dus eigenlijk heb je de boekhouder niet nodig als je administratie gemakkelijk is.

   

   

  Martijn Pennekamp

  Twitter: http://www.twitter.com/ikwordzzper

  Facebook: http://www.facebook.com/ikwordzzper

  Website:http://www.ikwordzzper.nl

 • Hoi,

  Je kan de boekhouder/accountant natuurlijk gewoon in laten loggen in jouw administratie. Als je tijdelijk je wachtwoord wijzigt, lijkt me daar niks mis mee. Je hebt dan ook niet het probleem met overbrengen van de administratie naar de boekhouder/accountant en weer terug, wat mij ook een groot voordeel lijkt.

  Groeten,

  Joris

 • Hoi Joris,

  Ook ik ben benieuwd naar ervaringen van ZZP-ers met Ficsus en kwam zo terecht bij deze discussie. Ik ben onlangs gestart als zelfstandig grafisch ontwerper en ben momenteel aan het uitzoeken of ik een boekhouder nodig heb. Mijn vraag aan jou is. Is het online boekhouden via Ficsus je bevallen? Gebruik je de programma's van Fiscus nog steeds?

  Ik hoor graag je ervaringen (of van anderen gebruikers).

  Alvast bedankt!

  Hartelijke groeten,

  Josine Overduin

 • Hallo Joris, Josine,

  Ik ben zelf al 2 jaar een erg tevreden gebruiker van Ficsbook Professional, werkt erg makkelijk en ik maak zelf geen gebruik van een accountant.

  De keus hiervoor is, omdat ik met Ficsbook mijn omzetbelasting regelt (berekenen, indienen bij de belastingdienst). Daarnaast is IB-aangifte goed zelf te doen als je je erin verdiept. Ficsulator heb ik nog nooit gebruikt hiervoor.

  Vanuit de balans en de winst tab kan je makkelijk de gegevens ophalen voor de IB-aangifte.

  Voor simpele facturering is het goed te doen, maar als je eigen briefpapier digitaal in de factuur wilt (als je alles digitaal doet en niet op briefpapier print) dan kan dat niet.

  Zaken als herinneringen maken of aanmaningen, gaat ook niet en zal je zelf moeten maken.

  Maar realiseer je goed, voor 12,50 kan je dat ook niet verwachten.

  Er zitten handige functies in, zoals bank import, uren bijhouden of ritten administratie. Tevens kan je goed zichtbaar krijgen wat je per maand draait en wat je per grootboekcode draait. Je kunt volgens mij met grootboekanalyse ingewikkelde dingen eruit krijgen, maar heb ik zelf nog nooit nodig gehad.

  Veel succes met ondernemen!

  Groeten,

  Stefan

 • Hoi allen,

  Ik ben blij met de discussie die hier is gevoerd.

  Ik heb zelf de eerste twee jaar mijn eigen administratie gemaakt, en wil dit nu in een boekhoudprogramma gaan doen. Ik kwam Ficsus tegen en het ziet er eigenlijk heel goed uit. Ben blij dat de ervaringen ook zo zijn. Ik heb geen uitgebreide administratie, dus dit lijkt me meer dan voldoende. Nou, ik meld me aan! ;)

   

  Met vriendelijke groeten,

  Greetje den Holder

  BudgetVertalingOnline

   

  Ik zie jullie graag terug op social media!

 • Vanaf 1 januari 1014 moet ook de BTW via SBR worden aangeleverd. Vraag even na of hiervoor al een voorziening is getroffen.

  www.adviescentrumdebussy.nl